Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To malé "zvířátko" covid 19 je tak mrňavé, proměnlivé a tedy nevyzpytatelné , že se k tématu protipandemických opatření zdráhám vyjadřovat. Covid se stal naším souputníkem, který je zkoumán za pochodu. Aniž si je toho vědom a aniž si to přeje, rozděluje společnost, v níž opět narůstají obavy z mutujícího nepřítele. Dokonce částečně infikoval i oslavy 17. listopadu.

Letošní 17. listopad byl jistě unikátní. Nikoli však rozlukou s vlivem příznivců KSČM. Propad této strany se stal milým těšínským jablíčkem. Nedošlo k němu v důsledku vnitřního zrání občanů, kteří se rozhodli neusiloval již o možnost žít pod ochranou autoritářského státu. Voliči KSČM se zachovali pragmaticky. Nebylo těžké odhadnout situaci a posílit ty, kdo stejně jako KSČM rovněž neslibují znárodnění a konec tržního hospodářství , ale přece jen svými postoji a způsobem uplatňování moci výmluvně staré pořádky připomínají.

To jsou paradoxy, není-liž pravda? Není to legrační, že v těchto volbách porazil KSČM především Andrej Babiš, aniž by její příznivce rozesmutněl?

Covid rozděluje společnost v mnoha zemích. V té naší ji jen ještě více atomizoval, neboť výsledky dlouholeté mravenčí práce tandemu Klaus & Zeman (později tria Klaus, Zeman. Babiš) se projevily dávno před covidem.

0 0
možnosti
MJ

Konečně z řad ODS taky nějaké rozumné slovo... Ti z ODS, co se chystají převzít vládu, se ale velmi pravděpodobně chystají převzít i Babišovo tažení proti neočkovaným... Strana, která si říká pravicová a demokratická... Smutné.

0 0
možnosti
Foto

Rozumně napsáno; kéž by to takto viděli i všelijací fanatici. Nikdo by neměl nutit lidi se neočkovat stejně jako by nikdo neměl nutit lidi se očkovat a ani nikoho z kterékoli skupiny jakkoli omezovat nepřímým nátlakem (což je samozřejmě taky nucení). Takhle jednoduché to je. Stávající "úspěšnost" vakcín atd. prostě nezavdává na něco takového právo. Obě možnosti by tedy ve skutečné demokracii měly mít možnost v míru koexistovat.

Jenže...

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS